diumenge, 14 de novembre del 2010

Infonomia

let's me start with something easy for me...

La paraula economia prové del grec oikos, casa i nomos gestió i norma, seria la "direcció i administració d'una casa". Si la economia és la gestió prudent dels béns i la informació és un bé preuat, no resultaria adequat utilitzar el terme infonomia a la gestió d'aquesta informació?

La infonomia té a veure amb la capacitat de capturar, processar, administrar, controlar i utilitzar la informació. El problema de l'empresa moderna no resideix en una falta d'informació, de fet hi ha qui parla d'infoxicació per la situació de saturació de la capacitat d'absorció de l'informació. L'economia de l'atenció es una característica distintiva de l'economia digital, com aconseguir l'atenció de les persones és una tasca difícil en les situacions actual d'excés d'informació.

Segons Davenport hi ha quatre aspectes generals que defineixen l'atenció a la informació: el mitjà en que se suporta, el disseny que la defineix, la participació del receptor i el contingut d'informació (la importància que té la informació pel receptor). El narrowcasting (http://en.wikipedia.org/wiki/Narrowcast) no deixa de ser un exemple de l'importància d'elaborar una estratègia d'atenció a la informació.

Així doncs, l'infonomia té a veure amb la capacitat d'ordenar, homogeneïtzar, sintetitzar, assegurar la qualitat i facilitar i controlar l'accés a l'informació. Més informació a http://www.infonomia.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada