dimecres, 23 de novembre del 2011
Obrint-se a la innovacio (I)
1. La diferència entre idea i innovació: d'idees en podem tenir moltes, però que -en termes de mercat- tinguin èxit comercial o -en termes de societat- siguin acceptades i utilitzades no tantes. Heu posat molts exemples d'innovacions, idees que arriben al mercat. I no gaires d'idees que no tenen èxit, perquè segurament ni les hem visualitzat. Qui no recorda la consulta del tramvia per la Diagonal a BCN? Segurament era una bona idea ajuntar les dues línies de tramvia, però per B o per C no va ser acceptada per la societat.
2. La innovació és convertir idees en valor per a algú i benefici per a algú altre. I té diferents punts de vista. El de la persona emprenedora, com podríeu ser vosaltres i com estudiareu a les altres píndoles, però també el de la gestió de la innovació. Una organització ha de gestionar la seva innovació perquè l'entorn canvia ràpidament i l'organització s'ha d'adaptar. L'SGAE és un exemple d'organització que no s'ha sabur adaptar, i ha buscat en el monopoli artificial el seu model de negoci.
3. Gestionar la innovació com veurem vol dir analitzar diferents fonts d'innovació, generar idees, valorar-les, convertir les que encaixin amb la nostra estratègia en projectes d'innovació i finalment en nous productes o processos o maneres de treballar.
4. Tot això és un procés d'innnovació, que pot ser més o menys lineal. Però també hi ha el sistema d'innovació de les organitzacions que hem vist amb els vostres exemples del debat. La cultura, el lideratge, les aliances, els processos, els perfils de les persones... Veurem com aquest sistema pot ser més obert o més tancat quan parlem d'innovació oberta.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada