dilluns, 28 de febrer del 2011

Coaching (II) - Tipus de coaching


Existeixen tres tipus bàsics  de coaching:

Coaching gestàltic

La Gestalt inclou el present com a eix del procés terapèutic, la pròpia responsabilitat, la autenticitat, el adonar-se... s'utilitzen tècniques gestàltiques, el llenguatge corporal, etc... com a mitjà d'ajuda per adonar-se dels sentiments i les emocions, les insatisfaccions i necessitats no cobertes, que això resulta ser, en termes terapèutics més efectiu que l'anàlisi i la reflexió sobre els aconteixements del passat.
  • L'aquí i l'ara
  • El adonar-se de la situació
  • La transparència
  • La responsabilitat.
Coaching sistèmic
L'enfoc sistèmic és un enfoc en psicologia que ens analitza com a ents pertanyents a varis sistemes. El "jo jo", el "jo personal", el "jo laboral"... el pensament sistèmic és integrador. Proposa solucions en les que s'han de considerar diversos elements i relacions que conformen l'estructura del que es defineix com a "sistema". Aquesta estructura és dinàmica, nosaltres amb les nostres actes i pensament som parts d'aquesta estructura.

Coaching ontològic
Son un conjunt de pràctiques que tracten temes fonamentals de l'ésser humà (el llenguatge, els judicis, el saber escoltar, les "trencades", les converses, els estats emocionals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada