dijous, 25 d’octubre del 2012

Singulars. Patricia Ramirez "Entrena't per la vida"

Aquest dimarts, "Singulars" ha parlat amb Patricia Ramírez, una psicòloga esportiva que ens ensenya a "entrenar" determinats valors i actituds per millorar la nostra vida diària.




Alguns dels seus consells: 


Hem d'escollir de quina forma pensem, hem de veure les coses des d'una altra perspectiva, perquè la manera com enfoquem les coses pot fer canviar les nostres emocions i ens ajuda a acceptar la realitat.

Si focalitzem la nostra atenció en coses que ens agraden, si aprenem a verbalitzar i a ser conscients de les coses bones que ens envolten, el nostre estat d'ànim canvia i ens ajuda a generar optimisme.

Hem de gaudir de les petites coses, perquè els moments que no aprofitem passen de llarg i no es tornaran a repetir.Només hi ha una oportunitat de viure les coses.

És important el concepte de "fruir", de viure fruint, que vol dir la capacitat per disfrutar de les coses pel simple motiu de fer-les. Per fer una cosa, no hem d'esperar que arribi la motivació o la recompensa, l'hem de fer pel simple plaer de fer-la. Cadascú ha de ser el seu propi motivador i aprendre a passar-s'ho bé amb les coses que fa.

Per fruir i gaudir del que fem hem de practicar dues coses: escollir què pensem i gestionar les nostres emocions.

A la vida es dóna el que s'anomena "efecte boomerang": tot el que fem, diem i sentim tard o d'hora ens torna. El 90 per cent de les coses que ens passen depèn de nosaltres, de la manera com reaccionem, i només n'hi ha un 10 per cent no depèn de nosaltres i davant del qual no podem fer res.

Hi ha situacions que no podem canviar, però sí que podem canviar la nostra manera d'afrontar-les i de reaccionar.

Hi ha una relació directa entre pensaments, emocions i conducta. Si aprenem a canviar la nostra forma de pensar també sentirem de manera diferent i actuarem de manera diferent. Cal aprendre a entrenar els nostres pensaments i evitar pensar per sistema en tot el que és negatiu. 

Si només pensem en negatiu anticipem el fracàs i caiem en el que s'anomena "profecia autocomplerta".

Si ens predisposem a allò que volem aconseguir, augmenta la possibilitat que tinguem èxit. Ens hem de parlar a nosaltres mateixos en positiu. 

El cervell funciona millor quan li donem instruccions d'allò que volem fer i no d'allò que no volem fer.

Per combatre els pensaments negatius cal practicar la "de-fusió": acceptar les situacions que no podem canviar. De vegades gastem massa energia donant voltes a coses que no depenen de nosaltres. Cal " de- fusionar" aquests pensaments, apartar-los del nostre centre d'atenció.

Res demostra que ser negatiu ens protegeixi del fracàs ni ens protegeix del sofriment. L'optimisme l'hem de generar nosaltres mateixos i sorgeix per la manera com ens parlem a nosaltres mateixos.

Hem d'aprendre a protegir-nos de les persones tòxiques, les que només es queixen o anticipen el fracàs, perquè ens consumeixen l'energia i ens condicionen negativament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada